Wijzigingen toeslagen 2014

 

Er zijn een aantal wijzigingen met betrekking tot de toeslagen voor 2014. Hieronder leest u welke wijzigingen dit zijn. Wilt u weten of u in 2014 toeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Maak dan een proefberekening!

 

Zorgtoeslag
De overheid gaat minder bijdragen aan de kosten voor uw zorgverzekering. De maximale inkomensgrens voor zorgtoeslag in 2014 is verlaagd. Bent u alleen? Dan krijgt u geen zorgtoeslag meer als uw inkomen hoger is dan € 28.482,-. Hebt u een partner? Dan mag uw inkomen samen maximaal € 37.145,- zijn. Het vermogen waarbij u zorgtoeslag kunt krijgen is verhoogd. Het vermogen mag niet meer zijn dan het heffingvrije vermogen plus € 81.360,-. Hebt u op 1 januari 2014 vermogen dat hoger is dan deze grens? Dan hebt u voor het hele jaar geen recht op zorgtoeslag. Hoeveel vermogen mag u hebben?

 

Huurtoeslag
De bijdrage van de overheid aan de kosten voor uw huurwoning wijzigt dit jaar niet.

 

Kindgebonden budget
De bijdrage van de overheid aan de kosten van kinderen wijzigt dit jaar niet. Het vermogen waarbij u nog kindgebonden budget kunt krijgen is verhoogd. Het vermogen mag niet meer zijn dan het heffingvrije vermogen plus € 81.360,-. Hebt u op 1 januari 2014 vermogen dat hoger is dan deze grens? Dan hebt u voor het hele jaar geen recht op kindgebonden budget. Hoeveel vermogen mag u hebben?

Kinderopvangtoeslag
De overheid gaat meer bijdragen aan de kosten voor kinderopvang:
- de maximumvergoeding per uur gaat omhoog
- ouders met een inkomen van € 47.812,- of meer krijgen een hogere bijdrage voor het kind met de meeste opvanguren
- ouders met hogere inkomens kunnen weer kinderopvangtoeslag krijgen voor het kind met de meeste opvanguren

Vraagt u kinderopvangtoeslag in 2014 aan? U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u de kinderopvangtoeslag mis.

Wilt u gratis op de hoogte worden gehouden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief

Vragen of opmerkingen?
Wij brengen u graag in contact met de expert.
Bel 0315-681947 of mail ons.